2022. augusztus 5., 13:56

Szlovák és lengyel szurkolók verekedtek össze egy benzinkúton a nagyszombati meccs után - VIDEÓVAL

A Spartak Trnava tegnap este hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a lengyel Raków Częstochowa ellen. A meccs azonban a lefújás után sem ért véget, néhány szurkoló folytatni szerette volna a küzdelmet, igaz, már labda nélkül.

huligánok
Fotó: PZ FB

A D1-es autópálya egyik benzinkútjánál, nem messze egy Lejtős (Sverepec) nevű kistelepüléstől, került sor a dulakodásra. A rendőrség tájékoztatása szerint egy szlovák rendszámú autót több lengyel állampolgár körbe vett, az egyikük feltépte az ajtót, majd odaütött a kocsiban ülő szlovák állampolgárnak. 

Mivel a szlovák rendőrség tartott attól, hogy sor kerülhet hasonló incidensekre, tegnap este számos civilruhás rendőr teljesített szolgálatot a lengyel szurkolók útvonala mentén.

A történtek idején két civil ruhás rendőr is tartózkodott a kúton, akik azonnal őrizetbe vették az agresszív lengyel férfit. A többi lengyel szurkoló a hatóságok beszámolója szerint elmenekült a helyszínről, hátrahagyva társukat. Hogy a verekedés miért törhetett ki, azt a rendőrség még vizsgálja. Feltételeik szerint a szlovák és a lengyel szurkolók összeszólalkozhattak az eset előtt.

A vágbesztercei járási rendőrkapitányság nyomozói garázdaság és rongálás miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.