2022. szeptember 11., 15:11

Szakértők kerülnek a miniszteri posztokra - Matovič szerint

A kormánykoalícióból kilépő SaS-szel együtt a miniszterei is távoztak. A négy székből háromra már megvannak a jelöltek. A javasolt személyek nevét Igot Matovič is megerősítette a Markíza televízió Testre mérve című politikai vitaműsorában.

Igor Matovič
Fotó: TASR

A gazdasági miniszter Karol Hirman lehet, az igazságügyi tárcát Viliam Karas, a külügyminisztériumot pedig Rastislav Káčer irányíthatja.

Karas jelenleg a Szlovák Ügyvédi Kamara vezetője. Matovič kifejtette, hogy az általuk eredetileg a miniszteri posztra jelölt személy javasolta őt az Igazságügyi Minisztérium élére. Szerinte a gazdasági tárca „rendkívül elhanyagolt osztály“, Hirmant pedig energetikai szakértőnek tartja. Káčer jelenleg Szlovákia csehországi nagykövete.

Ezeket a neveket Eduard Heger miniszterelnök javasolta Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek a három betöltetlen miniszteri posztra. Az Oktatási Minisztérium esetében azt kérte az államfőtől, hogy egyelőre őt bízza meg a tárca vezetésével, mivel az új miniszter kiválasztása még nem zárult le.

Matovič úgy véli, hogy az OĽANO konzervatív és liberális szárnya is elégedett lesz a miniszteri jelölésekkel.

Megismételte, hogy ezek szakértői jelölések.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.