2024. február 21., 11:49

Súlyos milliókba kerül az EP-választás megrendezése

Csaknem 14 millió euróba kerül a szlovákiai júniusi európai parlamenti (EP) választás megrendezése – a kormány szerdán hagyta jóvá a szervezési és technikai lebonyolításra vonatkozó anyagot. A belügyminisztérium költségvetéséből 11 739 985 eurót, a Statisztikai Hivatal költségvetéséből pedig 2 248 000 eurót költenek a lebonyolításra.

euró
Fotó: unsplash.com

A belügyminisztérium állja például a választási bizottságok tagjainak díjazását, továbbá a szavazólapok és a választással kapcsolatos tájékoztató anyagok nyomdaköltségeit, a szavazóhelyiségek kialakításának és felszerelésének költségeit, valamint a választás napján a közrend biztosításával kapcsolatos plusz költségeket. A Statisztikai Hivatal az összeget a választási eredmények feldolgozására fordítja.

Szlovákiában június 8-án lesz a választás, a lakosság 15 EP-képviselőt választ, öt évre. Március 10-ig kell lezárni a jelöltlistákat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.