2023. július 25., 12:26

Súlyos gázrobbanás egy szlovákiai nyaralóban, kilenc sérült, sokuk kiskorú

A privigyei járásban található Papszabadi (Lehota pod Vtáčnikom) egyik nyaralójában gázrobbanás történt - számolt be róla a TASR hírügynökség.

Egyhamar nem ül kormány mögé
Illusztrációs felvétel
Fotó: Facebook

Úgy tudni, a robbanásban kilenc személy sérült meg, mindannyian a falu üdülőövezetében nyaralók, heten közülük kiskorúak. A legsúlyosabb sérüléseket a hírek szerint egy 11 éves kislány szenvedte el, miután a nyaralóban vélhetően felrobbant a gáztűzhely. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a helyszínre számos tűzoiltó- és mentőegység sietett, a vizsgálatok jelenleg is folynak.

A baleset idején összesen 13 ember, 3 felnőtt és 10 kiskorú tartózkodott az épületben - jelentette a TASR. Úgy tudni, a nyaraló egy része összeomlott. Az előzetes információk szerint cseh állampolágrokról van szó, a kislány mellett egy 45 éves asszony sérült meg súlyosabban, mindkettejüket mentőhelikopterrel szállították egy besztercebányai, illetve pozsonyi kórházba.

A bajmóci kórházba összesen öt embert szállítottak, de a hírek szerint egyikük állapota sem igényelt további kórházi ellátást. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.