Sulíkék szerint itt az ideje, hogy a rendőrségi vezetők után Ficót és Kaliňákot is felelősségre vonják

2020. november 5., 11:14
ma7 | TASR

Erről Milan Laurenčík (SaS), a parlament alelnöke beszélt csütörtökön.

Fotó: TASR

Ahogy arról hírt adtunk, csütörtökön a kora reggeli órákban a rendőrség különleges egységei őrizetbe vették Tibor Gašpar egykori rendőrfőkapitányt és több más korábbi rendőrségi vezetőt.

2020. november 5., 06:54 Frissítve: 2020. nov. 5. 22:38

A NAKA volt rendőrségi vezetőkre csapott le: a volt rendőrfőkapitányt is őrizetbe vették

Kora reggel óta vannak bevetésen a rendőrség különleges egységei. A művelet az ország több pontján zajlik: célkeresztben a korábbi rendőrségi csúcsvezetők.

Milan Laurenčík úgy véli, a korábbi rendőrségi vezetők őrizetbe vétele ráirányítja a figyelmet a korábbi kormányfőre és a belügyminiszterre.

Szerinte Fico és Kaliňák fedezték a hatóságok összejátszását a maffiával, kormányzásuk alatt a szervezett bűnözés összefonódott a bűnüldöző szervekkel.

Laurenčík szerint a most őrizetbe vett korábbi rendőrfőkapitány szimbóluma annak, milyen állapotba került a szlovák társadalom a Smer-SD kormányzása idején. Az SaS politikusa "kíváncsian várja, mikor kezdenek az őrizetbe vettek dalolni a börtönben arról, milyen módon fedezte Fico a rendőrségi vezetők maffiamódszereit". A politikus szerint hamarosan Robert Fico is  hatóságok célkeresztjébe kerülhet.

Laurenčík szerint "vaj van Peter Pellegrini exkormányfő és Denisa Saková korábbi belügyminiszter füle mögött is, hiába hagyták maguk mögött a Smert".

Kövesse facebook oldalunkat is!