2022. december 15., 20:48

Sulík korrupciós ügye? Matovič ismét mindenkinek odacsapna

A kormány megbuktatásával kezdődik a választási kampány - mondta el újságíróknak Igor Matovič pénzügyminiszter a parlamenti szavazás után.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Az elkövetkező időszak egyik fontos témája lesz a választási rendszer megváltoztatása. Azt állítja, hogy a Smer-SD, a Hlas-SD és a Republika megegyezett a választási rendszer megváltoztatásában. Matovič szerint, ha hatalomra kerülnek, az első törvények között lesz ennek átalakítása, hogy a parlamenti helyek egy része a régióhoz legyen kötve.

Ez a fajta átalakítás éppen az érintett pártoknak kedvezne, miközben arra is utalt, az SaS és a PS a Hlas-SD-vel közös kormányzásban gondolkodik. A választási szabályok változtatása a korábbi kormányfő szerint viszont a demokrácia végét jelentené az országban.

Arra is kitért, hogy az SaS jövője megpecsételődött, mert a szavazók elfordulnak tőle. Egyúttal kijelentette, bizonyítéka van Richard Sulík korrupciós ügyéről, amelyet a kampányban majd bemutat. Ján Krošlák képviselőről pedig elmondta, korábban azt akarta tőle, hogy rendőrőket fizessen le. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.