2023. február 5., 17:28

Šipoš szerint Matovič olyan bizonyítékok birtokában van, amelyek bizonyítják Sulík korruptságát

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője szerint Igor Matovič olyan dokumentumok birtokában van, amelyek bizonyítják, hogy Richard Sulík, az SaS elnöke korrupt. Branislav Gröhling (SaS) szerint Sulík biztosan védekezni fog ez ügyben.

Michal Šipoš
Fotó: TASR

Az RTVS  Öt perccel 12 előtt című politikai vitaműsorának vendégei Michal Šipoš (OĽaNO) és Branislav Gröhling voltak.

A vitaműsor során Šipoš elmondta, azt nem tudja milyen konkértumai vannak Matovičnak, de ha véglegesíti és összegzi a bizonyítékokat, akkor biztosan nyilvánosságra hozza majd azokat. Gröhling szerint azonban Matovič részéről ez csak puszta rágalmazás, amivel maga is törvénysértést követ el. Šipoš szerint pártja

kizárja az együttműködést a Smer, a Hlas, az ĽSNS, és a Republika pártokkal, a többi párttal viszont elképzelhetőnek tartja azt.

Šipoš szerint az SaS kénytelen lesz megérteni, hogy az OĽaNO-val együtt nincs 70-80 százaléka, s még ha minden jobboldali érzelmű választópolgár részt is vesz a választáson, a demokratikus jobboldali tábor akkor is épphogy csak 50 százalékot tudna szerezni.

A vitaműsorban Gröhling hangsúlyozta, hogy az SaS önállóan indul a választáson,

de a listájukra párton kívüli személyiségeket is várnak. Az SaS is kizárta az együttműködést a Smer, az ĽSNS, és a Republika pártokkal. A Hlassal való együttműködést pedig ahhoz a feltételhez kötik, hogyan reagál majd a Hlas a saját emberei korrupciós ügyeire, s hogyan szavaznának, mondjuk a bejegyzett élettársi kapcsolatról a parlamentben. Gröhling kizárta, hogy az SaS a jövőben együttműködne Igor Matovičcsal.

Gröhling azt is hangsúlyozta, hogy ha a Robert Fico vezette Smer visszakerül a hatalomba, akkor az csakis az OĽaNO-nak és a Sme rodina mozgalomnak köszönhető. 

Šipoš szerint az OĽaNO célja továbbra is az, hogy a családokat segítse, s hogy küzdjön a maffia és a korrupció ellen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.