2022. május 11., 09:53

Šeliga: Bár rögösek az utak, de a koalíció nem esik szét

A Za ľudí alelnöke, Juraj Šeliga szerint a koalíció nehezen egyezik meg a szociális csomagot illetően, nagy lesz az infláció is, de a kormány nem fog szétesni.

Juraj Šeliga
Fotó: TASR

A TASR hírügynökségnek Juraj Šeliga nyilatkozott.

Elmondás szerint több politikus megengedi magának azt, hogy bármit kinyilatkozzon, de végül mindenki rájön arra, hogy a koalíció és annak a megtartása közös érdek.

Šeliga elmondta, elfogadja azt, ha például az SaS-nek más a véleménye a szociális csomagról,

de elvárja tőlük, hogy türelmesek legyenek, és  keressék a kompromisszumot másokkal is.  

Nehéz azonban  olyannal tárgyalnod, aki nem akar asztalhoz ülni

– figyelmeztetett a képviselő.

 Szerinte kompromisszumos megoldás lehet például az is, ha megegyeznek abban, hogy adókedvezményt kapnak az alacsony jövedelemből élő emberek.

Šeliga szerint ez a kormány hosszútávon egy sikeres projekt, és ha nem lennének felszínen a veszekedések és konfliktusok, akkor a reális eredmények kerülnének a fókuszba. A politikus szerint ez a kormány sikeresen megküzdött a járvánnyal, illetve sikerült megvalósítani a negyedik reformot is.

Ugyanakkor csalódott abban, hogy a parlamentnek nem sikerült megszavaznia Robert Fico kiadatását, de elmondása szerint a kormány ezt az időszakot is túléli.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.