2024. február 11., 10:38

Rendkívüli ülést tart a szlovák törvényhozás hétfőn

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának képviselői hétfőn (február 12-én) ismét rendkívüli ülést tartanának a Martina Šimkovičová kulturális miniszter (SNS-jelölt) menesztéséről szóló javaslatról. Az ülést az ellenzék kezdeményezte. A miniszter ezt a politikai harc eszközének tartja.

Folytatják
Fotó: TASR

Kedden (február 13-án) már a parlament 9. rendes ülése folytatódik.

A képviselők kedd délelőttre a pénzügyminisztérium által benyújtott több napirendi pontot is beterveztek. Köztük például az ásványolaj jövedéki adójáról szóló törvény módosítását vagy az árakról szóló törvény módosítását.

Délután a gazdasági minisztérium két javaslatával is foglalkozniuk kell, nevezetesen a fogyasztóvédelmi törvénnyel, valamint az üzleti környezet javításával és az adminisztratív terhek csökkentésével kapcsolatos változtatásokkal.

A rendes ülésen számos képviselői törvénymódosítás is napirendre kerül, amelyek közül néhányat a decemberi ülésről halasztottak el.

A törvényhozók várhatóan megvitatják a védelmi és biztonsági bizottság elnökének, Tibor Gašparnak (Smer-SD) és a közigazgatási bizottság elnökének, Michal Šipošnak (Slovensko, Za ľudí, KÚ koalíció) a menesztésére vonatkozó javaslatokat is.

A képviselőknek meg kell választaniuk a Szlovák Rádió és Televízió Tanácsának egy tagját. Megvitatják továbbá a Szlovák Földalap Tanácsa tagjainak visszahívásáról és megválasztásáról szóló javaslatot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.