2022. július 28., 15:09

Remišováék nem buktatják meg a kormányt, a négypárti koalíciót támogatják

A Za ľudí nem akarja megbuktatni a kormányt – jelentette ki Veronika Remišová, a párt elnöke, miniszterelnök-helyettes.

Remisová
Fotó: TASR
Továbbra is a lehető legjobb megoldást, tehát a négyes koalíciót támogatjuk, és olyan értékekben hiszünk, amelyek alapvetően kizárják a fasisztákkal való együttműködést"

- mondta az aktuális politikai helyzettel kapcsolatban.

Remišová megjegyezte, több lehetőség is van, de a tűzzel játszani szárazság idején biztosan nem a legjobb megoldás. A kormányban kialakult vita azután éleződött ki ismét, hogy a parlament megtörte a pénzügyminiszter úgynevezett inflációellenes csomagjával kapcsolatos elnöki vétót.

Az SaS és az OĽANO ezt követően azzal vádolta egymást, hogy a fasisztákkal szavaznak. A liberálisok ezután nem vettek részt a koalíciós tanács ülésein, majd felmondták a koalíciós szerződést, és új szerződést követelnek. Feltételeik között szerepel az OĽANO elnöke, Igor Matovič pénzügyminiszter távozása a kormányból. Az OĽANO ezt elutasítja. A miniszterelnök kijelentette, a nyár folytatja a tárgyalásokat a koalíció, de úgy véli, eredmény csak az utolsó pillanatban lesz.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.