2022. július 6., 19:51

Remišováék mindent megtesznek, hogy a négypárti koalíció együtt maradjon

A Za ľudí mindent megtesz, hogy a választási időszak végéig együtt maradjon a négypárti koalíció – mondta a TASR hírügynökségnek Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a párt elnöke arra reagálva, hogy az SaS felmondja a koalíciós megállapodást.

Remisová
Fotó: TASR
Felelőtlenségnek tartom, hogy a következő hetekben azzal kelljen foglalkoznia a kormánynak, hogy az SaS felmondja a koalíciós megállapodást, valamint a koalíciós pártok két vezetője közötti személyes vitával, ahelyett, hogy az emberek valódi problémáival törődne. A kormány szétverése és az instabilitás nem segít az országnak"

– mondta Remišová.

A párt hisz abban, hogy az emberek iránti felelősség fölötte áll a személyes vitáknak vagy a politikai haszonszerzésnek.

Az SaS felmondja a koalíciós megállapodást. Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnöktől olyan új megállapodás kidolgozását várja, amely tükrözi a jelenlegi politikai realitásokat, és amelyből az következik, hogy Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter nem lesz a kormány tagja. Ha erre augusztus végéig nem kerül sor, az SaS miniszterei lemondanak. A párt az Országos Tanács szerdai rendkívüli ülésén hozta meg a döntést. Ha az OĽANO ennek fejében Richard Sulík gazdasági miniszter lemondását követelné, az SaS elnöke elgondolkodik rajta, ha ez a kérdés terítékre kerül. A párt azt tervezi, írásban nyújtja be elvárásait a miniszterelnöknek, hogy azok alapján dolgozzák ki az új koalíciós megállapodást. Ma az OĽANO elnöksége és Heger is arra kérte az SaS-t, maradjon a koalícióban. A mozgalom elnöksége nem tesz eleget annak a kikötésnek, hogy Matovič távozzon a kormányból, és nem ért egyet az előrehozott választással sem.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.