2021. szeptember 10., 20:13

Remišová szerint morál kérdése egy poszt megőrzése a pártból való kilépés után

Az adott politikus morálján és elvein múlik, hogy a pártból való távozása után ragaszkodik-e egy olyan poszthoz, amelyhez a pártnak köszönhetően jutott hozzá – jelentette ki Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke Márie Kolíková igazságügyi miniszterről.

kolíková Remisová
Fotó: TASR

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke lemondásra szólította fel Kolíkovát, mivel kilépett a pártjából. Remišová ezt a pártja belügyeibe való beavatkozásnak tartja Pellegrini részéről, egyúttal ügyetlen és hiteltelen próbálkozásnak, mellyel a Hlas-SD elnöke megpróbál politikai tőkét kovácsolni a helyzetből.

A koalíciós szerződés alapján két miniszteri szék jár a Za ľudínak. Mária Kolíková morálján és elvein múlik, hogy a pártból való távozása után ragaszkodik-e egy olyan poszthoz, amelyhez a pártnak köszönhetően jutott. Mi a koalíciós tanácson ismertetjük álláspontunkat”

- tette közzé Remišová a közösségi hálón.

Hozzáfűzte, hogy ő a kormánykoalíció fennmaradásán fog dolgozni.

Ellenzéki képviselők pénteken javaslatot terjesztettek elő Kolíková leváltására egyebek mellett arra hivatkozva, hogy az elmúlt fél évben nem az igazságügyi reformmal foglalkozott, hanem a Za ľudíban zajló belharcokkal. További ok, hogy kilépett a pártjából, vagyis már nincs joga a miniszteri poszt betöltésére.

A Za ľudí Mária Kolíkovát támogató hat parlamenti képviselője kilépett a pártból és átlépett az SaS frakciójába. A Za ľudí parlamenti frakciója ezáltal megszűnik, mivel nincs elegendő képviselője a további működéshez.

Richard Sulík, az SaS elnöke kijelentette: az SaS nem tart igényt újabb posztokra a koalíción belül, egyetlen feltétele, hogy Kolíková igazságügyi miniszter maradjon. Kolíková a SaS háromtagú küldöttségének is tagja lesz a koalíciós tanács ülésein.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.