2023. január 22., 10:35

Remišová: az érvénytelen népszavazás megalázó fiaskó Fico és Pellegrini számára

Az érvénytelen népszavazás megalázó fiaskó Robert Fico és Peter Pellegrini számára – értékelte a szombati eredményeket Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke.

referendum népszavazás
Népszavazás egy tőketerebesi szavazókörben
Fotó: TASR

Véleménye szerint a referendum a kezdetektől fogva Fico és Pellegrini felesleges kampánya volt.

A népszavazás a közvetlen demokrácia eszköze a nép akaratának kinyilvánítására, össztársadalmi, fajsúlyos kérdésekben. Ez nem a tisztességtelen politikusok előválasztási kampányának eszköze, akik mindig, amikor elbukják a választásokat, nem haboznak az embereket megfosztani 10 millió eurótól. Ezért a kidobott pénzért Fico és Pellegrini viseli a felelősséget"

– nyilatkozta Remišová.

Feldolgozottság: 100%
97,52%
1,54%
0,94%
Igen: 1163586 (97,52%) Nem: 18398 (1,54%) Érvénytelen szavazat: 11214 (0,94%)

Az esetleges előrehozott választások szerinte a populisták és a tolvajok számára teremtenek esélyt, miközben Szlovákiának nyugalomra, bátorságra és a problémák értelmes megoldására van szüksége.

Vasárnap az Országos Választási Bizottság megerősítette, a Smer és más ellenzéki pártok által kezdeményezett népszavazás érvénytelen volt.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.