2023. január 3., 14:19

Pellegriniék bejelentették, mely pártokkal nem szövetkeznének

Akár előrehozott, akár rendes parlamenti választás lesz, a Hlas-SD önállóan indul – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Peter Pellegrini, a párt elnöke. A párt kizárja az együttműködést az OĽANO-val és a ĽSNS-szel.

Beolvasott
Peter Pellegrini
Fotó: TASR

„Az a célunk, hogy valódi segítséget, felelősségteljes és kompetens hozzáállást kínáljunk az embereknek" - mondta Pellegrini a TASR hírügynökségnek, és úgy fogalmazott, pártja az alapvető tisztességet és a kultúrát akarja visszahozni a politikába.

„Nagyon boldog leszek, ha sikerül minél nagyobb támogatást szereznünk ehhez a tervhez, hogy a lehető legtöbbet meg tudjuk valósítani a választási programunkból, és egy új, stabil és kompetens kormány szilárd része lehessen a pártunk" - tette hozzá.

Pellegrini tájékoztatása szerint a Hlas kizárja az együttműködést az OĽANO-val és az ĽSNS-szel, mert szerinte komoly veszélyt jelentenek a szlovák demokráciára.

„Minden másról a szavazók határoznak, és mi teljes alázattal tiszteletben fogjuk tartani a döntésüket" - zárta a pártelnök.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.