2023. október 26., 17:10

Pellegrini szerint november 14-én tárgyalhat a parlament a kormányprogramról

November 14-én tárgyalhat a parlament a kormány programnyilatkozatáról – véli Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnök, de ez azon is múlik, hogy milyen gyorsan tudja kidolgozni azt a kabinet.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Emlékeztetett Robert Fico (Smer-SD) kormányfő kijelentésére, aki november 17-ig szeretné elfogadtatni a parlamenttel a kormányprogramot.

A kormány nem akarja elnyújtani a program kidolgozását, nem akarja kihasználni a rendelkezésére álló mind a 30 napot

– tette hozzá Pellegrini.

Az alkotmány szerint a kinevezésétől számítva 30 napja van erre a kormánynak.

Pellegrini azt is leszögezte, a költségvetést is gyorsan össze kell állítani, feltételezi, hogy Ladislav Kamenický (Smer-SD) pénzügyminiszter visszavonja a jelenlegi tervezetet.

A kormánynak el kell döntenie, hogy ideiglenes költségvetéssel kezdjük-e az évet, és januárban-februárban lehet rendes költségvetés, vagy megpróbálja az év végéig összeállítani és elfogadtatni

– mondta Pellegrini, hozzátéve, az ideiglenes költségvetés sem lenne tragédia, és megbirkózna a helyzettel az állam.

Elmondása szerint

a kormányfő Brüsszelből való hazatérése után azonnal elkezdenek foglalkozni a legsürgősebb ügyekkel és a költségvetéssel.

A rendes parlamenti ülések menetrendjét november végén szeretné ismertetni, a parlament vezetésével való egyeztetés után.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.