2023. március 1., 19:31

Pellegrini megérti Lengvarský döntését

Vladimír Lengvarský döntése, hogy felmentését kéri a miniszteri posztról, csak megerősíti, hogy az egészségügy sosem tartozott se Igor Matovič OĽANO-elnök, se Eduard Heger (OĽANO) megbízott kormányfő prioritásai közé – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke. Szerinte Lengvarský jól döntött, és se Matovič, se Heger nem támogatta őt.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

„Teljesen logikus, hogy egy miniszter, aki nem bírja az őt jelölő párt, a pénzügyminiszter és a kormányfő bizalmát, nem végezheti felelősen a munkáját, ezért helyesen döntött, és már hamarabb megtehette volna ezt a lépést” – jelentette ki Pellegrini. „Láthattuk, hogy ez az alkalmatlan kormány minden lehetséges alkalommal keresztbe tett a miniszternek” – tette hozzá.

Pellegrini szerint ez a lépés is azt támasztja alá, hogy minél hamarabb választást kell tartani, nem elég szeptemberben, mert addig további miniszterek mondhatnak le. Azt is hozzátette, kíváncsian várják, ki veszi át a tárcát, mert rengeteg probléma van az ágazatban.

Lengvarský a kormány szerdai ülését követően jelentette be, hogy kész kérni visszahívását az egészségügyi tárca éléről. Heger azzal reagált, hogy Lengvarský vezetésével a tárca több területen kudarcot vallott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.