2023. január 30., 15:23

Pellegrini felszólította az SaS-t, hogy a júniusi választást támogassa

Peter Pellegrini parlamenti képviselő (frakció nélkül), a Hlas-SD elnöke felszólította Richard Sulíkot és az SaS képviselőit, hogy a korábbi, június 24-i előrehozott választást támogassák. A parlamenti képviselők kedden (január 31.) 17 órakor szavaznak az előrehozott választás időpontjáról.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

„Próbáltunk személyesen tárgyalni velük, ez végül nem sikerült, nem találkoztunk” – válaszolta Pellegrini a kérdésre, hogy beszélt-e Sulíkkal a választás időpontjáról. Hozzáfűzte, hogy a dátum csakis az SaS-en múlik, nem kell hozzá kerekasztalt összehívni.

Emlékeztetett a Sme rodina kijelentésére is, hogy a mozgalom májusi, júniusi és szeptemberi dátumot is hajlandó támogatni, ha valamelyikhez meglesz a szükséges 90 szavazat.

Pellegrini továbbra is elutasítja a szeptemberi választást. Szerinte a későbbi dátummal a képviselők minél tovább meg akarják őrizni parlamenti helyüket, a pártok meg akarják kapni az előző választási eredményük alapján járó állami támogatást, továbbá az új politikai pártok kiépítésére használnák fel az időt, valamint bevonnák a bűnüldöző szerveket a politikai harcba. Pellegrini azt is hangsúlyozta, hogy a választás dátumát a lakosság érdekei alapján kell kijelölni.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.