2023. november 14., 13:41

Pellegrini: Az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges változat

A Hlas-SD elégedett a kormányprogrammal, valamennyi képviselője megszavazza – jelentette ki Peter Pellegrini, a párt elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A kormány tervei kapcsán elmondta, az RTVS szétválasztása csak az egyik lehetséges megoldás, a választási rendszer módosításához pedig széles körű konszenzusra lesz szükség.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

„A Hlas elégedett a kormányprogrammal, az összes prioritásunkat tartalmazza, amit a választás előtt ígértünk az embereknek” – mondta Pellegrini. Kitart emellett, hogy erős államra van szükség, amely képes segíteni az embereknek, és a Hlas-SD miniszterei jelentik a garanciát arra, hogy megvalósulnak a párt által vállalt célkitűzések.

Az emberek a tetteket fogják értékelni, nem azt, ami a kormányprogramban szerepel”

– tette hozzá.

Úgy véli, ha a parlament jóváhagyja a kormányprogramot, Szlovákia esélyt kap arra, hogy erős állam legyen, és segítse a rászorulókat.

Az RTVS szétválasztása kapcsán elmondta, ez csak az egyik lehetséges változatként szerepel a kormányprogramban.

„Ne vegyék ezt készpénznek, meglátjuk, hogyan alakul a vita” - tette hozzá. A kulcsfontosságúnak azt tartja, hogy a köztévé ellássa közszolgálati feladatait és garanciát jelentsen a tényeknek megfelelő tájékoztatásra.

A választási rendszer módosítása kapcsán elmondta, ehhez széleskörű egyetértésre lesz szükség. Pellegrini szeretné, ha a változással magasabb szintű demokráciát lehetne elérni, és minden járásnak saját parlamenti képviselője lenne.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.