2023. november 9., 09:46

Pellegrini: Az EU-tagság előnyeiről szeretné tájékoztatni a lakosságot

Peter Pellegrini (Hlas-SD), a parlament elnöke visszautasítja az ország uniós tagságát megkérdőjelező megnyilvánulásokat.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Az EU-tagság előnyeiről szeretné tájékoztatni a lakosságot Szlovákia uniós csatlakozásának évfordulóján, amit jövőre ünneplünk – mondta a Vladimír Šuchallal, az Európai Bizottság szlovákiai képviseletének vezetőjével folytatott megbeszélés után. A találkozón kijelentette, Szlovákia szeretne jó, és kölcsönösen előnyös kapcsolatokat kialakítani a bizottsággal.

Visszautasítok minden olyan megnyilvánulást, amely megkérdőjelezi az uniós tagságunkat, különösen hogy jövőre ünnepeljük csatlakozásunk 20. évfordulóját"

- hangsúlyozta Pellegrini, és hozzátette, a közpénzből finanszírozott beruházások 85 százaléka az uniós alapokból és a helyreállítási tervből valósul meg.

Szlovákia nyitott gazdaság, amelynek komoly előnyei származtak abból, hogy az egységes, közös európai piac része"

- tette hozzá.

A képviselet vezetőjének határozottan elmondta, hogy nem változik az ország külpolitikája, Szlovákia továbbra is az unió fejlődésben és a bővítésben érdekelt, aktív, szuverén tagja lesz.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.