2022. október 28., 15:31

Pellegrini a választás fontosságát hangsúlyozza, szeretné ha minél magasabb legyen a részvétel

Az embereknek élniük kellene a szavazati jogukkal az összevont választáson – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke, volt kormányfő.

Kormánykritika
Peter Pellegrini
Fotó: TASR

A megyeelnök-választást és a polgármester-választást is rendkívül fontosnak nevezte. Hozzátette, hogy

a három legfőbb közjogi méltóságnak is a választáson való részvételre kellene buzdítania, és kifogásolta, hogy eddig ezt nem tették meg.

Kérem, ne maradjanak otthon, szombaton menjenek el szavazni

– jelentette ki.

Ebben a nehéz időszakban rendkívüli fontossággal bír a megyeelnök-választás és a polgármester-választás. Ezzel a választással közvetlenül hatást gyakorolnak a választók a környezetükre

– tette hozzá.

Pellegrini szerint a jelenlegi válságos időszak is megmutatta, milyen fontos, hogy rátermett emberek töltsék be az önkormányzati funkciókat.

Éljenek a szavazati jogukkal, ne hagyják elvenni senki által. Döntsék el, kiben bíznak, a választás csakis az önöké

– hangsúlyozta a Hlas-SD elnöke.

A népszavazás és az előrehozott választás kapcsán azt mondta, a parlamentben lehetne felgyorsítani a folyamatot és megoldani a kérdést. Emlékeztetett, hogy két idevágó alkotmánymódosító javaslat is szerepelt a törvényhozás jelenlegi ülésének programján, de azokat átsorolták a következő ülésszakra. Felszólította a képviselőket, hogy

ne várjanak a népszavazásra, hanem támogassák az alkotmánymódosítást, ugyanis a kötelező határidők miatt a népszavazás kihirdetése és megrendezése már nem lehet komoly hatással a jelenlegi kormány megbízatási idejére.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.