2023. március 30., 13:25

Pellegrini a szegényeknek adná Matovičék 500 eurós választási jutalmát

Az 500 eurós juttatást azonnal ki kellene fizetni minden szegénységi küszöb alatt élő embernek – jelentette ki a parlamenten kívüli Hlas-SD.

Hlas
Fotó: TASR

A párt képviselői javaslatot terjesztenek be erre vonatkozóan a parlament májusi ülésére. Ha Igor Matovič, az OĽANO elnöke azt állítja, van arra pénz, hogy 500 eurót fizessenek azoknak, akik elmennek szavazni a szeptemberi választáson, akkor a Hlas-SD azt akarja, hogy azonnal fizessék ki ezt az összeget. A szegénységben élőknek fizetendő juttatás célzott segélynek nevezte a párt.

A Hlas-SD üdvözli, hogy a szavazásért járó 500 eurós díjazásról szóló javaslatot nem fogadta el a parlament, ezt politikai korrupciónak és a titkos szavazás jogába való alkotmányellenes beavatkozásnak tartja.

Peter Pellegrini, a Hlas-SD vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány minden egyes, a lakosoknak szánt pénzügyi hozzájárulásra vonatkozó javaslatukra azt válaszolta, hogy nincs rá pénz.
Pellegrini hozzátette, javaslatuk például félmillió idős emberre, továbbá gyereküket egyedül nevelő anyákra vonatkozna, valamint azokra a lakosokra is, akiknek a jövedelme nem éri el a létminimumot.

A képviselők azt állítják, javaslatukkal segíteni akarnak Matovičnak abban, hogy elkölthesse az 500 eurós választási jutalomra szánt összeget.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.