2022. április 21., 13:41

Pellegrini a gyermektelenekre és nyugdíjasokra is gondolna

A Heger-kormány csütörtökön bemutatott segítségnyújtási terveit értékelte Peter Pellegrini, az ellenzéki Hlas-SD elnöke.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

A korábbi kormányfő elmondta, az egyszeri támogatás, amelynek összege 100 euró, nem érinti két fontos csoportját a társadalomnak. Ilyen a nyugdíjasok több mint 1 milliós csoportja, mert csak az időskorúak egy viszonylag szűk csoport kapja meg a támogatást, mintegy 100 ezer ember. Ugyancsak kimaradtak a munkavállalók is, akiknek nincsenek kiskorú vagy egyetemre járó gyermekeik.

A Hlas-SD ezért saját javaslatot fog benyújtani, amely a munkavállalókat is érinti majd, bizonyos jövedelemig, ez 1,65 millió alkalmazottat érintene a 2,5 millióból.

A javaslatuk az 1,4 millió nyugdíjast is érintené, már korábban bemutatták, hogy ha a kormány korábban kifizeti a 13.nyugdíjat még nyáron, akkor emellett karácsony előtt is fizessék ki ugyanezen összeget. Ez valóban azt jelentené, hogy a nyugdíjasok több pénzt kapnának, mert a jelenlegi tervezet csak egy kozmetikai megoldás. Az ellenzéki párt emellett fontosnak tartja, hogy a segítség átfogó legyen.

Pellegrini ettől függetlenül kifejtette, a családi pótlék és az adóbónusz emelését támogatni fogják, ha a kormány ennek anyagi fedezetét biztosítani tudja, egyúttal pedig megemlítette, az előző kormányok (amelynek tagja és kormányfője volt) is sokat tettek a családok érdekében.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.