2022. augusztus 31., 20:07

Papírfecnit csináltak az alkotmányból?

Peter Pellegrini, a Hlas-SD vezetője minden parlamenti képviselőt felszólított, hogy támogassa azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely alkotmánytörvény vagy népszavazás útján lehetővé tenné a választási ciklus lerövidítését.

Kormánykritika
Peter Pellegrini
Fotó: TASR

A kormánykoalíció szerinte egy papírfecnit csinált az alkotmányból. „Amíg nem teszi lehetővé, és nem módosítja az Alkotmány szövegét, az előrehozott választások nem lehetségesek Szlovákiában” – mondta.

Bírálta a kormányt, amiért ez az emberek problémái és az energiaválság helyett Igor Matovič (OĽANO) és Richard Sulík (SaS) problémáival foglalkozik. A kormány tagjait ezzel kapcsolatban lemondásra szólította fel.

A választási ciklus lerövidítéséről szóló alkotmánymódosítást Miloš Svrček és Petra Hajšelová (mindketten Sme rodina) képviselők terjesztették elő. Az új törvény a javaslat szerint a jelenlegi választási időszakot is érintené.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.