2022. augusztus 17., 19:43

Össztűz Matovič ellen – a művészek is felszólítást intéztek Matovičhoz

Írók, színészek, művészek és más értelmiségiek úgy döntöttek, hogy nyilvánosan kifejezik véleményüket a pénzügyminiszter és az OĽANO kormánypárt vezetőjével, Igor Matovičcsal szemben.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Azt követően, hogy az SaS felmondta a koalíciós szerződést, és Matovič távozásához kötötte a kormány további működését, a koalíció sorsa bizonytalan. Éppen egy hete tárgyalta meg ezt a témát az OĽANO elnöksége, és a válaszuk egyértelmű volt, megegyeztek abban, hogy a vezetőjük semmilyen körülmények között nem mond le, írja a cas.sk portál.

Ezúttal a művészek szeretnék Matovičot távozáshoz segíteni, mégpedig úgy, hogy egy felhívást tettek közzé, amelyben az OĽANO vezetőjének lemondását sürgetik,

és elindítottak egy petíciót is. „Nagyra értékeljük, amit a 2020-as választások óta tett az igazságosság és a jogállamiság visszatéréséért, de most még többet kell tenni Szlovákiáért és polgáraiért – áldozatot kell hozni. Ez az áldozat (Matovič) miniszteri posztról való lemondása” – állítják a személyiségek.

A felszólítás mögött több tucat ismert és elismert színész és író áll,

aláírta azt például Richard Stanke, Kamila Magálová, Zdena Studenková, Braňo Kostka, Zita Furková, Alexander Bárta, Henrieta Mickovičová, Ady Hajdu, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Anna Šišková, Róbert Jakab, Jana Kovalčíková, Zita Furková, ifjabb Marián Labuda és többen mások.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.