2022. február 12., 15:35

Orbán: Közös szenvedélyünk Magyarország

Szombaton évértékelő beszédet tartott Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor
Fotó: ma7.sk

Mi, akik ma itt összejöttünk, különböző emberek vagyunk, de egy dolog közös bennünk: magyarok vagyunk, akiknek közös szenvedélye Magyarország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében, szombaton Budapesten.

A kormányfő, a Fidesz elnöke kiemelte: amit a baloldal tesz, lehet, hogy egy új politikai stratégia.

Vérig sérteni az embereket, gúnyolódni a fogyatékkal élőkön, belegyalogolni a vidékiekbe, fenyegetni a nyugdíjasokat és lenézni a nőket. Emberemlékezet óta nem beszéltek így a magyarokkal. Az ember nem hisz a fülének"

- jelentette ki.

Úgy vélte, ha ez stratégia, akkor világszabadalom. "De Gaulle-nak lehet igaza, beszélni mindenki tud, a vezető viszont azt is tudja, mikor hallgasson" - fogalmazott. Hozzátette: ez "kínos, nem kicsit, nagyon".

Orbán Viktor azt mondta: a baloldal, bár olyan, amilyen, "benne van a nemzetben, mint a balsors a Himnuszban".

A Fidesz elnöke kifejtette:

a baloldal miatt "Horn Gyula forog a sírjában. Medgyessy nem győz félrenézni, az SZDSZ-esek zavartan bámulják a cipőjük orrát".

Úgy látja, "csak Gyurcsányt és Bajnait nem zavarja", elvégre "ők hozták az ország nyakára ezt az egész showműsort", hogy ne látszódjék: valójában ők készülnek visszatérésre.

orban
Fotó:  ma7
Magyarországra nemcsak a vírus, de a baloldal is rátámadt

Magyarországra nemcsak a vírus, de a baloldal is rátámadt, azt remélve, hogy megbuktathatják a kormányt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott szombati évértékelő beszédében.

Amikor zárni kellett, nyitást követeltek, amikor nyitni kellett, akkor zárást. Diktatúrát harsogtak, külföldi lejárató akciókat szerveztek, kamuvideókat, ál- és rémhíreket terjesztettek - fogalmazott.

Orbán Viktor ezt súlyos felelőtlenségnek nevezte, hozzátéve: halálos világjárvány idején a családok millióinak félelmét kormánybuktatásra kihasználni minden ítélőszék előtt védhetetlen cselekedet.

"Mind a kettőnek el is jön majd az ideje, az egyik április 3-án, a másik pedig a Jóisten rendelése szerint" - jegyezte meg.

Kijelentette: a kormány a koronavírus-járvány alatt is egységes és higgadt maradt, az ország cselekvőképessége egy pillanatig sem forgott veszélyben, vagyis a 2011-ben bevezetett új alkotmányos államvezetési rend jól vizsgázott.

A 13. havi nyugdíjak is megérkeztek a napokban

A járvány alatt a családoknál sem kellett behúzni a kéziféket, ezt tartja a magyar gazdaság válság alatti legnagyobb teljesítményének Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta:

megkezdődött a 25 év alattiak adómentessége, a családok kézhez vehetik az adóvisszatérítésüket és a 13. havi nyugdíjak is megérkeztek a napokban.

Az utóbbi nemcsak gazdasági fegyvertény, de valódi jóvátétel is - értékelt.

Azt adjuk vissza, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett

- fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy a minimálbér 2022-ben 20 százalékkal nő, a munkát terhelő adók pedig 4 százalékkal csökkennek.

„Tető alá hoztuk a nagy nemzeti megállapodást, amely magába foglalta a szakszervezeteket, a munkaadókat, a kormányt és a megállapodást szentesítő parlamentet is. Kivéve persze a baloldalt, amely semmit sem szavazott meg” - emlékeztetett a miniszterelnök.

Orbán Viktor évértékelő
Fotó:  MTI
Továbbra is benzinárstop

További három hónappal meghosszabbodik a benzinárstop - jelentette be Orbán Viktor.

A kormányfő közölte, az üzemanyag ára Magyarországon az ötödik legalacsonyabb Európában.

Ma 480 forintot fizetünk, árstop nélkül jóval 500 forint felett járnánk - fogalmazott, úgy értékelve, hogy

az árstop ezen a területen is bevált.

Elmondta, az emelkedő inflációt a kormány nem nézte tétlenül, bevezette a négy stop politikáját, azaz az üzemanyagárstop mellett a rezsistopot, a kamatstopot és az élelmiszerárstopot.

A kormányfő hozzátette: pénteken Gyurcsány Ferenc be is jelentette, hogy készen állnak a visszatérésre.

És ha Gyurcsány Ferenc "visszatér, vissza is visz bennünket oda, ahol már jártunk és ahová egy porcikánk se kívánkozik"

- fogalmazott Orbán Viktor.

El kell kerülni a háborút Oroszország és Ukrajna konfliktusában

Orbán Viktor szerint a háborút nemcsak a humánum, hanem a magyar érdek miatt is el kell kerülni, mivel háború esetén százezerszám, akár milliós nagyságrendben érkeznének menekültek Magyarországra Ukrajnából és ez alapjaiban rajzolná át Magyarország politikai és gazdasági helyzetét.

A kormányfő elmondta, hogy Magyarország a békéért dolgozik, de a kijelölt állami szervek megkezdték a felkészülést.

"Háborús végkifejlet esetén is rendelkezünk megfelelő forgatókönyvvel és akciótervvel" - közölte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.