2021. december 16., 11:28

Önkormányzati választások: Parlamenten kívüli törpepártok egyeztettek az esetleges együttműködésről

A Spolu, az ODS, a DS, és a Šanca parlamenten kívüli pártok szerdán összeültek, hogy megvitassák az esetleges együttműködésüket a jövő ősszel esedékes önkormányzati választásokon.

Miroslav Kollár
Miroslav Kollár
Fotó: TASR

A TASR hírügynökséget a Spolu szóvivője Rastislav Hauliš tájékoztatta. A pártok vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy együtt sok polgármesterrel és képviselővel rendelkeznek az egyes önkormányzatokon belül,

ezért kár lenne ezt az együttműködést veszni hagyni, mert a régiókban közösen erősek tudnak lenni.

Miroslav Kollár, a Spolu elnöke elmondta, a regionális szinteken alternatívat kell képezni a kormány centrista és etatista politikájával szemben. A Šanca-párt elnöke, Viliam Novotný hozzátette, demokratikus jobbközép politikai pártokról van szó, amelyek azonos értéket képviselnek.

Pavel Macko, az ODS elnöke is hasonló véleményen van. Elmondása szerint a felek együttműködésének az alapja a közös értékrend. Stanislav Rajnoha, a DS elnöke bízik benne, hogy a pártok nemcsak az önkormányzati választások előtt működnek majd együtt, hanem az azt követő időszakban is megmarad a szoros kapcsolat köztük.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.