2023. június 7., 17:20

Ódor Lajos szerint valószínűleg nem lesz csere az SIS élén, de meghúzták a vörös vonalakat

Valószínűleg nem lesz leváltva a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatója, de világosan megszabjuk, hol húzódnak a vörös vonalak, amiket nem lehet átlépni.

Ódor Lajos
Fotó: TASR

Ha mégis, akkor elfogadhatatlanná válik a jelenlegi vezetés – jelentette ki a kormány szerdai ülését követően Ódor Lajos kormányfő. A kormány számára az a kulcsfontosságú, hogy a titkosszolgálatok ne avatkozzanak be a jelenleg zajló ügyekbe, és ne kerüljenek ki információk politikai pártokhoz. Az SIS igazgatója jelenleg Michal Aláč.

Ódor elmondta,

lassan lezárulnak az SIS elnökét érintő megbeszélések, már Zuzana Čaputová államfővel is beszélt.

Úgy fest a helyzet, ahogy már néhány hete is nyilatkoztam. Számunkra ez nyitott kérdés, de valószínűleg nem lesz változás a poszton, ám világosan kijelöljük, hol húzódnak a vörös vonalak, és mikor válik elfogadhatatlanná a jelenlegi vezetés

– részletezte Ódor.

Főleg a folyamatban levő kényes ügyekről van szó.

A másik, hogy ne vigyenek ki információkat a titkosszolgálatoktól konkrét pártoknak

– tette hozzá.

Ódor az SIS vezetőjét illetően előbb tájékozódni akart és megfontolni minden érvet és ellenérvet.

Michal Aláčcsal is beszélt. Emlékeztetett, kormánya első számú célkitűzése az, hogy nyugodt légkörben elvezesse az országot a parlamenti választásig, ennek megfelelően viszonyul az SIS és a rendőrség közti feszültséghez is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.