2023. május 29., 12:19
Frissítve: 2023. máj. 29. 12:51

Ódor Lajos hétfőn Peter Pellegrinivel, kedden Eduard Hegerrel találkozik

A parlamenten kívüli Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini exkormányfő és jelenleg parlamenti képviselő hétfőn az esti órákban találkozik Ódor Lajos kinevezett miniszterelnökkel.

Három kormányfő
Peter Pellegrini - Ódor Lajos - Eduard Heger
Fotó: TASR/ma7

A hivatalnokkormány feje már korábban jelezte, hogy találkozni fog azokkal a politikusokkal, akik eleve nem zárták ki, hogy támogatnák a szakértőkből álló kabinetet.

Pellegrini konstruktív párbeszédre számít, amely menetes lesz a szenvedélyes érzelmi és politikai megnyilvánulásoktól.

Valószínűleg arról kíván tájékoztatni engem, hogy mit tervez belevenni a kormány programnyilatkozatába. Lehetséges, hogy szóba kerül az is, hogy a kormány kiegyensúlyozott költségvetést szeretne beterjeszteni még a bizalmi szavazás előtt"

- jegyezte meg.

Ódor elődje, Eduard Heger az általa fontosnak tartott kérdésekről is tárgyalna a hivatalnokkormány vezetőjével.

Fontos  számunkra, hogy folytatódjanak a helyreállítási terv nyomán kialakított reformok, valamint egyéb, az általunk fontosnak tartott ügyek."

- mondta Heger.

Juraj Blanár, a Smer-SD parlamenti képviselője szerint pártja is meghívást kapott egy találkozóra, de közelebbit nem tud erről.

Robert Fico, a Smer-SD elnöke hétfőn tartott sajtóértekezletén jelezte, hogy délután találkozik a kinevezett miniszterelnökkel. Mint elmondta, a kormányprogramnak csak egyfajta leltárt kellene tartalmaznia azokról a bűntettekről, amelyeket a kormánykoalíció az elmúlt három évben elkövetett.

Mint kifejtette, készek tartalmas megbeszélést folytatni Ódorral azokról a dolgokról, amelyek Szlovákiát gyötrik. Arról nem tárgyalnának, hogy a kormányfő hogyan képzeli el az államtitkárok cseréjét vagy az államhatárok védelmét.

Igor Matovič, az OĽANO vezére kész tárgyalni Ódorral, de egyelőre nem jelölték ki a találkozó pontos idejét. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.