2023. július 14., 12:06

Ódor Brüsszelbe utazik

Az Európai Unió és a Latin-Amerikai és Karib-tengeri Államok Közössége vezetőinek találkozóján (CELAC) vesz részt Ódor Lajos miniszterelnök. 

Ódor Lajos
Fotó: TASR

A csúcstalálkozón a vezetők megvitatják a multilaterális fórumokon, illetve a globális béke és stabilitás, a kereskedelem, befektetések és a kutatás terén való fokozott együttműködést, de téma lesz a klímaváltozás elleni küzdelem is.

Ez lesz az EU-CELAC államok harmadik találkozója, az előző csúcstalálkozóra 2015-ben Brüsszelben, az elsőre pedig 2013-ban a chilei Santiagóban került sor.

A Latin-Amerikai és Karib-tengeri Államok Közössége 2010-ben jött létre 33 latin-amerikai és karibi állam regionális blokkjaként. Célja ezen államok egyesítése és ezáltal a térség politikai párbeszédének, társadalmi és kulturális integrációjának erősítése, az ottani életminőség javítása, a gazdasági növekedés ösztönzése és a lakosság életkörülményeinek javítása.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.