2023. március 17., 14:25

Nyolc szlovák élelmiszerlánc vezet be önkéntesen árplafont. Mutatjuk, mi mindennek nem nő tovább az ára!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyolc legnagyobb szlovákiai élelmiszerlánc hamarosan önkéntesen  befagyasztja jónéhány fontos terméke árát. 

élelmiszer bolt üzlet
Képünk illusztráció.
Fotó: TASR/AP

Az áruházláncok összesen mintegy 400 terméknél fagyasztják be a fogyasztói árakat - a tervek szerint három hónapra. A változás főként alapvető élelmiszereket érint majd, amelyik évközi drágulása februárban meghaladta a 28%-ot. A döntést Samuel Vlčan mezőgazdasági miniszter az élelmiszerkereskedelmi kamarák egyeztetése előzte meg. 

Mit tudunk eddig:

- A befagyasztott árú élelmiszerek listáját és a konkrét árakat az áruházláncok saját honlapjaikon teszik majd közzé. Az adott lánc választja majd meg, éppen milyen terméknek az árát szeretné befagyasztani. Ez azt jelenti, a nyolc áruházban különböző termékek kapnak majd "ársapkát".

- A befagyasztott árú élelmiszerek típusainak listáját a mezőgazdasági tárca teszi majd közzé. Erről a listáról választhatnak majd az üzletek.

- Az árbefagyasztás hétfőn lép életbe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.