2022. szeptember 12., 13:24

Nyitrán komoly gondot okoz az idei villanyszámlák kifizetése

A nyitrai városvezetésnek az idén több mint kétszer nagyobb összeget kell fizetnie az energiáért.

Még több pénz kell
A nyitrai városi hivatal
Fotó: Twitter

A városháza tájékoztatása szerint 2021-ben - nem számítva az oktatási intézményeket - 1,7millió eurót költöttek erre a célra.

Az áremelkedéssel számolva erre az évre 2,3 millió eurót terveztek az energiával kapcsolatos költségekre, de úgy tűnik ez nem lesz elég.

Nem számoltunk ilyen ugrásszerű energiaár-emelkedéssel. Már most négymillió eurónál tartunk, de még így sem biztos, hogy mekkora lesz a végeredmény. Ha ezeket a számokat nézzük, iszonyatos a drágulás, amit takarékossági intézkedések nélkül aligha tudunk fedezni"

- áll a városháza közleményében.

A városháza felfogadott egy elemzőt is, aki majd eldönti, hogy hol és mekkora spórolásra lesz szükség. Ennek alapján dönt majd az önkormányzat, hogy hol lesz szükség megszorításokra. A közvilágítás szabályozása az egyik olyan kérdés, amely vitát gerjeszthet, miután a város lakóinak komfortérzetére is kihatással lesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.