2023. december 23., 13:11

Nyitra megye jövő évi költségvetésében nem számoltak az utak karbantartásával

Nyitra megye több mint 14,2 millió eurót tervez befektetni az utak karbantartására 2024-ben. 

Mint a Mátyás meséjében
Peter Privalinec
Fotó: Facebook/ma7

Amint az a régió jóváhagyott költségvetésében szerepel, ezeket a pénzeszközöket az utak karbantartására, valamint a függőleges és vízszintes útburkolati jelzésekre szánják.

A jövő évi megyei költségvetés jóváhagyása során több képviselő rámutatott az út- és hídfelújításokra fordított kiadások hiányára.

"Nulla eurót különítettünk el a költségvetésben erre a célra"

- állapították meg a képviselők.

Peter Privalinec, a Nyitra Megyei Hivatal igazgatójának szavai szerint a II. és III. osztályú utak felújítása prioritást élvez a régióban.

Annak ellenére, hogy a költségvetésben nulla összeg szerepel, készek vagyunk azonnal reagálni a költségvetés módosításával és felszabadítani a forrásokat erre a célra. Az adóbeszedést jövőre nagyon konzervatívan tervezzük. Ha magasabb lesz, a megye biztosan befektet az utak és hidak javításába"

- hangsúlyozta Privalinec.

Hozzátette, a Regionális Közúti Igazgatóság és Karbantartás mind 2024-re, mind 2025-re teljes projektcsomaggal rendelkezik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.