2024. január 22., 16:20

Nincs kőbe vésve a KKA megszüntetése - a kulturális tárca államtitkárával tárgyaltak a Magyar Szövetség politikusai

A Magyar Szövetség képviselői a magyar kultúra napján a kulturális minisztérium államtitkárával, Tibor Bernaťákkal tárgyaltak a szlovák kormányhivatalban a Kisebbségi Kulturális Alapot érintő változásokról.

Orosz Örs, Mózes Szabolcs és Őry Péter a Kormányhivatal előtt
Orosz Örs, Mózes Szabolcs és Őry Péter a Kormányhivatal előtt
Fotó: Orosz Örs Facebook-oldala

A petíció kezdeményezői közül Orosz Örs alelnök, Mózes Szabolcs elnökségi tag és Őry Péter Csallóközcsütörtök polgármestere vettek részt a tárgyaláson.

"A magyar érdekképviselet feladata, hogy felszólaljon és lépéseket tegyen, ha kisebbségi intézményeink veszélybe kerülnek" - szögezi le a Magyar Szövetség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye.

A Kisebbségi Kulturális Alap megmaradhat és javulhat a működése is, erre kaptak ígéretet a Magyar Szövetség politikusai. A kulturális államtitkár elismerte, hogy nincs kőbe vésve az alap megszüntetésére vonatkozó törekvés és a következő hetekben a Magyar Szövetség javaslatára elindulhat egy széleskörű egyeztetés az alap hatékony működését illetően, hiszen jócskán van mit megreformálni rajta - hangsúlyozza a párt közleménye.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.