2023. január 5., 16:58

Nincs igény az OĽANO-ban elnökcserére, a kongresszus dátumáról sincs döntés

Az OĽANO mozgalomban nem tapasztalunk igényt az elnökcserére - közölte a TASR-rel Peter Dojčan, a mozgalom médiacsapatának tagja. A kongresszusra valamikor az év elején kerül sor, pontos dátum még nincs. A közgyűlésen várhatóan megerősítik a jelenlegi elnökséget.  

igor matovic
Fotó: TASR/AP

„Hogy ki milyen pozíciót tölthet be az OĽANO-ban, arról a kongresszus dönt. Jelenleg nem tapasztalunk igényt az elnökcserére” – részletezte Dojčan. „Igor Matovič a hivatalosan megválasztott elnök, és még érvényes a mandátuma, amelyet a 2021. november 17-i közgyűlésen megerősítettek a küldöttek” – tette hozzá.

A kongresszuson szó lesz a párt további működéséről és programja teljesítéséről, Dojčan szerint döntés születik az elnökség összetételéről is.

A mozgalom alapszabálya szerint a testület öt tagját a kongresszus választja, hármat pedig az elnök jelöl. Az elnökségnek jelenleg Igor Matovič pártelnökön kívül Eduard Heger, Jaroslav Naď, Natália Milanová, Ján Budaj, Erika Jurinová, Peter Pollák, Július Jakab és Michal Šipoš a tagja.

A mozgalom elnökét négy évre választják, Matovičot legutóbb 2019 októberében választották meg.

Heger kijelentette, hogy a mozgalomnak önreflexióra és jelenlegi helyzetének kielemzésére van szüksége. A TASR-nek adott karácsony előtti interjúban azt mondta, abban az esetben lesz elnökválasztás a mozgalomban, ha lesz igény az elnökcserére.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.