2022. augusztus 21., 14:46

Népszerű lenne visszahívni Matovičot, csak éppen értelme nem lenne – véli Heger

Igor Matovič pénzügyminiszter menesztése népszerű lenne, de semmit sem oldana meg – jelentette ki Eduard Heger kormányfő vasárnap a TA3 hírtelevízió A politikában című műsorában.

Igor Matovič, Eduard Heger
Fotó: TASR

A miniszterelnök szerint

a koalíciós tárgyalások a várakozásoknak megfelelően alakulnak, nem akadtak meg.

Rámutatott arra, hogy szombaton öt pontba gyűjtött javaslatot terjesztett elő a koalíciós tárgyalásokon, amely szerinte megoldást hozhat. „Tisztességes, és az SaS számára átlagon felüli ajánlat ez az öt pont“ – hangsúlyozta, majd hozzátette:

Itt az idő, hogy az SaS elvesse az ultimátumot.

Heger abban sem lát megoldást, hogy Igor Matovič és Richard Sulík egyszerre távozzanak a kormányból, mivel szerinte

a jelenlegi kormánnyal nincsen semmi gond.

A kormányfő úgy látja, sokkal inkább a koalíciós tanácsülésekkel van probléma, ezért javaslata szerint ezeken sem Matovič, sem Sulík nem venne részt.

Az új megállapodás része az is, hogy a két „kakaskodó“ miniszter tárcájánál a másikuk pártjából javasolt államtitkár teljesítene szolgálatot – az OĽANO államtitkára a gazdasági, az SaS-é pedig a pénzügyi tárcánál –, mert így jobban belelátnának a másik minisztérium munkafolyamataiba.

Az új javaslat keményen büntetné a közösségi hálókon zajló csetepatékat is.

Ennek értelmében egy-egy oda nem illő bejegyzés parlamenti bizottság elnöki székébe, esetleg miniszteri székbe kerülne a nem megfelelően viselkedő pártnak.

Heger kiállt önmaga mellett is. Elutasította ugyanis, hogy gyenge miniszterelnök lenne, sőt, szerinte csakis miatta él még egyáltalán a kormánykoalíció.

„Az utolsó másodpercig harcolni fogok“ – jelentette ki Heger, és mint elmondta, ennek értelmében

jövő hét pénteken újra tárgyalásra várja a vitatkozó feleket, mert szerinte van remény.

„A négyes koalíció az egyetlen esély“ – hangsúlyozta Eduard Heger.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.