2023. december 26., 11:36

Nem kell belépniük az SNS-be?

Andrej Danko, az SNS elnöke nem tartja szükségesnek vitát nyitni arról, hogy a nemzetiek klubjában egyes miniszterek és képviselők belépjenek a pártba. Aláhúzta: a pártnak sikerült visszatérnie a parlamentbe, amit sikernek tart. Továbbra is megvan az ambíciója, hogy az SNS elnöke legyen. Ezt a TASR-nek adott interjújában nyilatkozta, mondván, hogy még négy évre van mandátuma. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az SNS nélküle is túlélné.

Parlamenti elnökválasztást szeretne
Andrej Danko
Fotó: TASR

"A képviselőknek nincs imperatív mandátumuk, ha képviselők lesznek, naponta kiléphetnek a pártból. Nem élünk kommunizmusban, ahol a pártkönyv a fontos. Korrekt kapcsolataink vannak" - válaszolta a belépéssel kapcsolatos kérdésre. Kijelentette a klub stabil és jó kapcsolataik vannak. Bizonyítékként elmondta, hogy a kampánykölcsönöket visszaadták más szervezeteknek, amelyek az SNS listáján indultak.

Az SNS jövőjével kapcsolatban megjegyezte, hogy a következő négy évre van mandátuma, és kötelességének tartja, hogy ne okozzon csalódást a választóknak és a párttagoknak.

Nemcsak az SNS parlamentbe való visszatérését tartja sikernek, hanem azt is, hogy Boris Kollár (Sme rodina), Igor Matovič (Slovensko) és Richard Sulík (SaS) már nincs hatalmon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.