Nem jó ötlet, hogy a kormánynak saját lapja legyen

2020. április 29., 17:36
ma7 | TASR

Miroslav Kollár, a Za ľudí egyik képviselője, üdvözli a kormányprogramot, különösen  a megyékre vonatkozó részt, azonban kritizálja azt, hogy kormányzati újságot indítsanak.

Miroslav Kollár
Fotó: TASR
Miroslav Kollár

Kollár jó ötletnek tartja a területi önkormányzatok strukturális reformját, és azt is, hogy a kormány támogatja a független közszolgálati médiát. Azonban ellenzi azt a javaslatot, hogy egy kormánylap induljon, szerinte ez nem egy megszokott eszköze a modern demokráciáknak.

Kollár ennek ellenére támogatja a kormányprogramot, és arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányon belül is fontos a konszenzus. A képviselő szerint a válság megmutatta azt, hogy az önkormányzati képviselők tudnak vigyázni az emberekre, de több hatáskört kell biztosítani az önkormányzatoknak, illetve nem ártana az anyagi támogatás sem. Üdvözli azt a minisztériumot, amely a regionális politikával foglalkozik majd.

Kollár egyetért azzal, hogy a szlovák televízió több támogatást kap, azonban ellenzi a kormánylap esetleges kiadását, mert az árthat a sajtószabadságnak és nem garantált a demokratikus háttere.

Az OKS elnöke és az SaS parlamenti képviselője, Ondrej Dostál egyetért Kollárral, szerinte mindenképpen beszélni kell erről a jövőben, nem lát ebben rossz szándékot, ám nem gondolja, hogy a közvéleményt ilyen módon kellene tájékoztatni.

Kövesse facebook oldalunkat is!