2021. május 31., 12:30

Néhány nappal a szabadulása után kórházba kellett vinni Monika Jankovskát

A TA3 hírtelevízió úgy tudja, hétfőn reggel "rossz állapotban" szállították kórházba a korrupciós ügyek miatt több mint egy évet rács mögött töltő egykori államtitkárt, Monika Jankovskát. 

jankovská
Jankovská távozóban a trencséni rabkórházból.
Fotó: TASR/AP

A televízió értesüléseit Jankovská jogi képviselője, Peter Erdős is megerősítette. Az egykori államtitkárt néhány napja, szerdán engedték ki a vizsgálati fogságból, Jankovská az elmúlt heteket a trencséni rabkórházban töltötte, miután még februárban öngyilkosságot kísérelt meg besztercebányai cellájában.

Jankovská szabadon engedéséről a Fatima fedőnevű korrupciós ügyben eljáró ügyész döntött. Jankovskának egy bírói végzés értelmében bokamonitort kell hordania. 

A volt államtitkárt még 2020 márciusában, nem sokkal a kormányváltás után vették őrizetbe, miután kiderült, aktív szerepet játszott a bíróságokat érintő korrupciós ügyekben. Jankovská mellett akkor 12 bírót is megvádoltak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.