2022. május 23., 11:37

Nagy István magyar agrárminiszter Budajhoz megy a Sajó miatt

Magyarországot is zavarja a Sajó példátlan szennyezése. A Ján Budaj vezette Környezetvédelmi Minisztérium február óta tartó tétlensége miatt a folyó élővilága kipusztult.

2022-03-12 Sajó, szennyezés,
Gombaszög
Fotó: Orosz Örs

A Sajóba egy lezárt bányaműből február óta ömlik a nehézfémeket, és más szennyező anyagokat tartalmazó, szennyezett víz.

A környezetvédelmi tárca a Gazdasági Minisztériumra mutogat, ennek hatáskörébe tartozik az állami bányavállalat, amely azonban szintén mossa kezeit.

A Gazdasági Minisztérium a bányamentő szolgálatot bízta meg a szennyezés ideiglenes elterelésével, amíg tartós megoldás nem születik.

A minisztériumok és a hivatalok hónapok óta tartó pingpongozása következtében a folyó élővilága kipusztult.

Az agrárminiszteri beiktatásom utáni első hivatalos nemzetközi utam Szlovákia környezetvédelmi miniszteréhez vezet majd"

– írta közösségi oldalán Nagy István magyar agrárminiszter.

A tárcavezető találkozót kezdeményezett Ján Budajjal. "Ne feledjük, teremtett világunk megóvása és a biológiai sokféleségének fenntartása közös kötelességünk!" – írja a tárcavezető.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.