2023. szeptember 11., 12:46

Naď: Ha az SaS is bejelentkezik, meg lehetett volna nyitni az ülést

Ha az SaS képviselői is bejelentkeznek a szavazáskor, sikerült volna megnyitni az illegális migrációval kapcsolatos rendkívüli ülést – jelentette ki Jaroslav Naď (Demokrati) parlamenti képviselő.

Másra mutogat
Jaroslav Naď
Fotó: TASR

Ez egy „bűvös papírdarabka”, ennek az igazolásnak a megszerzése csábítja Szlovákiába a külföldieket, jelentette ki Naď, hozzátéve, hogy az igazolás kiállításának bevezetéséért még Robert Fico (Smer-SD) és Peter Pellegrini (Hlas-SD) volt kormányfőket terheli a felelősség.

Ők persze hogy nem fognak szavazni erről, hiszen ők idézték elő ezt a káoszt, de azt, hogy a demokratikus pártok tagjai sem szavaztak, módfelett meglepőnek tartom”

– szögezte le.

Juraj Šeliga (Demokrati) képviselő hozzátette, pártja konstruktívan akar hozzáállni a probléma megoldásához, és ennek érdekében kapcsolatban van Ódor Lajos kormányfővel.

A képviselők nem fognak tárgyalni hétfőn a külföldiek szlovákiai tartózkodásával kapcsolatos törvény módosításáról, amelyen az itt-tartózkodási igazolások kérdésével foglalkoztak volna, ugyanis második nekifutásra sem sikerült megnyitni a rendkívüli ülést. A törvényhozás határozatképtelen volt, a képviselők fele sem nyomta meg a jelenléti gombot.

A javasolt módosítás szerint a rendőrség már nem állítana ki kötelezően minden Szlovákiában levő menekültnek itt-tartózkodási igazolást, ez csupán egy törvényi lehetőség lenne.

A parlament határozatképtelenségét Boris Kollár (Sme rodina) házelnök és Igor Matovič (Oľano a priatelia) is kritizálta. Az utóbbi a Smer-SD, az SaS és az SNS "speciális koalíciójának" mesterkedéséről beszélt, mivel szerinte nincs más kampánytémájuk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.