2022. október 12., 16:28

Naď és Remišová is helyteleníti, hogy a Sme rodina támogatná az előrehozott választásról szóló tervezetet

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter és Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes is helytelenítené, ha a Sme rodina megszavazná Tomáš Taraba képviselő (frakció nélkül) alkotmánymódosító tervezetét az előrehozott választásról. 

Jaroslav Naď
Fotó: TASR

Mindketten arra a megállapodásra emlékeztettek, hogy kormánypárti képviselők nem támogathatnak ellenzéki javaslatokat.

Az gond lesz, ha megszavazzák, ugyanis ellenzéki javaslatokat nem támogatunk, és gondolom, Boris Kollár eszerint jár el

– jelentette ki Naď a kormány szerdai ülését követően.

Azt viszont üdvözölte, hogy a Sme rodina elfogadta az OĽANO vétóját Kollár hasonló törvénymódosító javaslata kapcsán. Szerinte a koalíciós tanácson nem hangzott el, hogy ezután a Sme rodina is vétózná az OĽANO egyes javaslatait.

Az előrehozott választásról szóló közös ellenzéki egyeztetések tervéről Naď kijelentette, az előző kormány jelöltjeinek botrányai miatt minden egyes hónap fontos lenne az ellenzék számára, amivel le tudná rövidíteni a jelenlegi kormány megbízatását.

Remélem, hogy egyetlen felelős párt és parlamenti képviselő sem dől be nekik

– jegyzete meg.

Taraba tervezetét az OĽANO nem támogatja, és reméli, hogy az SaS sem szavazza meg. Naď az előrehozott választást a legrosszabb megoldásnak nevezte.

Nagy gondot jelentene, ha megszavaznánk, mert egy koalíciót alkotunk, és meg kellene egyeznünk abban, mit szavazunk meg

– jelentette ki Remišová.

Hozzátette, ha erre valóban sor kerül, a koalíciós tanácson foglalkoznak majd a kérdéssel.

Remišová abszurdnak nevezte, hogy kormánypárti képviselők ellenzéki javaslatot támogassanak, amely ráadásul az előrehozott választásról szól.

Boris Kollár házelnök (Sme rodina) kedden (október 11.) közölte, hogy az előrehozott választást lehetővé tevő tervezetüket megvétózta Igor Matovič, az OĽANO elnöke. A Sme rodina ezért visszavonja a javaslatot, de Kollár szavai szerint támogatni kívánja Taraba hasonló tervezetét.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.