2021. március 15., 16:40

Monika Jankovská ismét rácsok mögé kerül?

Monika Jankovská volt államtitkár előzetes letartóztatásba kerül.

Monika Jankovská
Fotó: TASR

A Nagyszombati Kerületi Bíróság hétfőn semmissé nyilvánította a Trencséni Járási Bíróság határozatát, melynek értelmében a terhelt szabadlábon védekezhetett volna a Fatima bár ügyében.

A kerületi bíróság szenátusa helyt adott az ügyész fellebbezésének.

A Trencséni Járási Bíróság március 7-én döntött Jankovská szabadlábra helyezéséről. A terheltnek nyomkövető karperecet kellett volna hordania.

A Nagyszombati Kerületi Bíróság arra hivatkozva törölte el a járási bíróság döntését, hogy Jankovská esetében fennáll a tanúk vagy a szakértők befolyásolásának veszélye, ezért a vizsgálati fogság nem helyettesíthető pártfogó felügyelettel.

Peter Erdős, Jankovská ügyvédje nem ért egyet a kerületi bíróság döntésével. „Nehezen elképzelhető, hogy egy személy, aki karperecet hord, a hét minden napján, a nap 24 órájában megfigyelés alatt áll, és még a lakását sem hagyhatja el a pártfogó felügyelő jóváhagyása nélkül, bármilyen módon képes lenne bárkit is befolyásolni” – jegyezte meg, hozzátéve: Monika Jankovská tudatosítja, hogy a pártfogó felügyelet keretében a legkisebb szabályszegés is az újbóli letartóztatást vonná maga után.

A terheltet pillanatnyilag a Trencséni Egyetemi Kórház pszichiátriai klinikáján kezelik. Egészségügyi okokból hétfőn nem vett részt a nyilvános meghallgatáson. A kerületi bíróság döntése értelmében Monika Jankovskát az újvároskai büntetés-végrehajtási intézetbe fogják átszállítani. Az ügyvédje figyelmeztetett: a börtönben is biztosítani kell számára a megfelelő egészségügyi ellátást.

Monika Jankovská ellen a Vihar és a Forgószél rendőrségi akciókkal összefüggő ügyekben is büntetőeljárás indult. Tavaly márciusban tartóztatták le őt.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.