2023. február 21., 18:52

Mikulec: Kuciak és Kušnírová meggyilkolása fordulópont volt

Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová öt évvel ezelőtti brutális meggyilkolása olyan fordulópont volt, amire nem számítottak a szörnyű bűncselekmény elkövetői - fogalmazott Roman Mikulec (OĽANO) megbízott belügyminiszter a közösségi hálón.

kuciakhaz3.jpg
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

Mikulec kijelentette, amíg ő áll a tárca élén, a rendőrség és a bűnüldöző szervek szabadon és törvényesen dolgozhatnak.
A miniszter azt mondta, a gyilkosság megrendelői biztosak voltak abban, hogy mivel az állami támogatással működő szervezett bűnözés régóta virágzik, ez büntetlenséget fog jelenteni nekik is, és elcsitul az ügy.

A rendőrségnek viszonylag gyorsan sikerült felgöngyölítenie ezt az erőszakos bűncselekményt. Bár évek óta egy bizonyos nyitrai (Nitra) csoport irányítása alatt állt a rendőrség, kiderült, hogy azért nem felejtettek el nyomozni"

- zárta Mikulec és hozzátette, úgy gondolja, a tetteseket igazságosan fogják elítélni.

A miniszter úgy fogalmazott,

Ján Kuciak meggyilkolásával Szlovákia felkerült azoknak az országoknak a listájára, ahol olyan újságírókat gyilkolnak, akik a politikusok és az üzletemberek körmére néznek.

„A hideg kiráz, amikor azt látom, mit engednek meg maguknak a sajtótájékoztatókon az újságírókkal és a tisztességes rendőrökkel szemben azok, akiknek a kormányzása alatt ez a szörnyű gyilkosság megtörténhetett" - mutatott rá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.