2022. december 4., 16:50

Michal Šimečka nem adna pénzt Magyarországnak

A Markíza kereskedelmi tévécsatorna Politikában című vasárnapi vitaműsorának vendégei a jövő évi költségvetésről folytattak eszmecserét.

 

Már csak egy kis ősszeesküvés kellene
Michal Šipoš - Michal Šimečka - Erik Tomáš
Fotó: TASR/ma7

Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője elmondta, hogy erről elsősorban az úgynevezett demokratikus képviselőkkel: a parlamenten kívüli - a virtuális térben igen aktív - Progresszív Szlovákiát képviselő Tomáš Valášekkel, az OĽANO-t elhagyott képviselőkkel, valamint az SaS honatyáival egyeztetnek.

Michal Šimečka, EP-képviselő, a Progresszív Szlovákia elnöke úgy vélekedett, hogy párttársa a szlovák törvényhozásban nem valószínű, hogy megszavazza a költségvetést. A parlamenten kívüli Hlas-SD sorait erősítő Erik Tomáš képviselővel egyaránt úgy látják, hogy nemcsak a hiányzó kiadási korlátok, hanem az általános pénztári jelentés elégtelensége miatt sem szeretnék megszavazni a javaslatot.

A kormánypárti politikus szerint tárgyalások folynak az Európai Bizottsággal, hogy ne legyen szükség a kiadási korlátokra. Ezek elengedése segíthetne a nehéz helyzetbe került polgárokon.

A Progresszív Szlovákia elnöke (aki egyúttal az EP egyik alelnöke is) még nem tudta megmondani, hogyan szavaz majd a pártjának embere a parlamentben a kormány elleni bizalmatlansági indítványról. Ugyanakkor elővette ismét a magyar kártyát - mint korábban már több alkalommal is - és annak a véleményének adott hangot, hogy a szlovák kormány is támogassa Magyarország megbüntetését és a neki járó pénzek blokkolását az EU-ban. Erik Tomáš ezzel nem értett egyet.

Michal Šipoš ezt a döntés a külügyminiszterre és a pénzügyminiszterre bízná.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.