2022. június 23., 16:16
Frissítve: 2022. jún. 23. 18:23

Mi lesz Budaj sorsa?

Egyelőre nem tudni, melyik párt támogatja majd Ján Budaj (OĽANO) környezetvédelmi miniszter leváltását a parlament rendkívüli ülésén.

budaj
Fotó: TASR/AP

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetője szerint a pártjuk nem fogja támogatni a leváltást, bár hozzátette, személyesen nem ért egyet a miniszter bizonyos lépéseivel.

A Za ľudí párt alelnöke, Juraj Šeliga bizarrnak tartja az ellenzék kísérletét, szerinte a miniszter nem tehet a medvék kapcsán kialakult helyzettel, amelyet hosszú éveken keresztül alulértékeltek. 

Richard Raši, a Hlas-SD alelnöke ugyanakkor tragikusnak ítéli a tárcavezető munkáját, amely a jövőben még több problémát okozhat, s ők támogatni fogják a leváltását.

A parlament ma 19.00-ig tárgyal a Ján Budaj környezetvédelmi miniszter menesztéséről kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés keretében. A tárgyalást 19 órakor berekesztik, majd péntek reggel folytatják, de pénteken már nem szavaznak. A környezetvédelmi miniszter visszahívásáról szóló rendkívüli ülést követően megnyitják a Richard Sulík gazdasági miniszter leváltása céljából összehívott rendkívüli ülést. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.