2022. október 17., 17:46

Megkezdte a védőoltást az omikronhoz igazított legújabb vakcinával az egészségügyi tárca

Az egészségügyi tárca megkezdte a COVID-19 elleni oltást a legújabb adaptált omikron vakcinával, amely csak emlékeztetőoltásként adható be.

koronavírus védőoltás
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

„Mától megkezdődik az oltóközpontokban a jelenleg legelterjedtebb omikron szubvariáns ellen fokozott védelmet nyújtó Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 vakcinával történő oltás Szlovákia oltóközpontjaiban” – magyarázta a tárca kommunikációs osztály.

A tárca elmondása szerint fokozatosan bővül a legújabb vakcinával oltó oltóközpontok száma, a BA.1-es alváltozatra korábban alkalmazott Comirnaty vakcina beadása pedig megszűnik.

A legújabban adaptált vakcina „csak olyan személyeknek adható be, akik már túlvannak az alapoltáson az eredeti COVID-19 elleni oltóanyagokkal", közölte a kommunikációs osztály. Az új oltóanyagok a 12 évnél idősebb személyek számára készültek. Legkorábban az utolsó oltás vagy a COVID-19 betegség leküzdése után három hónappal lehet az oltást felvenni.

Az érdeklődők a korona.gov.sk weboldalon vagy az Országos Egészségügyi Információs Központ telefonos ügyfélszolgálatán jelentkezhetnek a védőoltásra.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.