Megkezdik a kijelölt csoportokhoz tartozók oltását a rozsnyói kórházban

2021. január 14., 16:36
ma7 | TASR

Január 18-tól, hétfőtől a Svet zdravia rozsnyói kórházában megkezdik azok oltását, akik az erre kijelölt portálon keresztül regisztrálnak – tájékoztatott Jana Fedáková, a Svet Zdravia hálózat kommunikációs munkatársa.

Fotó: Gömörilap
A rozsnyói kórház oltópontján adják be a vakcinát, a rendelőintézet épületének földszintjén. Egy rendelőt jelöltek ki erre a célra, ahol két helyen megközelítőleg 300 embert oltanak be naponta

– mondta Fedáková.

Az oltópont 9-től 15.30-ig tart nyitva, 12 óra és 12.45 között ebédszünetet tartanak.

A rozsnyói kórház az egészségügyi minisztérium által kijelölt központi oltópontok egyike. Ilyen oltópontként működik még a homonnai és a nagymihályi kórház

- mondta Fedáková.

A Svet zdravia munkatársa rámutatott, hogy az oltáshoz regisztrálni kell a www.korona.gov.sk weboldalon, ahol az első szakaszban az egészségügyi dolgozók jelentkezhetnek, valamint azok, akik közvetlenül vagy közvetve részt vesznek a betegellátásban és -szállításban, továbbá a szociális otthonok alkalmazottai és a szociális terepmunkások.

Fedáková hozzátette, a hálózat a múlt szerda (január 6.) óta 14 kórházban kezdte meg az egészségügyi alkalmazottak oltását. Az első három napon több mint 2800 dolgozót oltottak be, ezen a héten további több mint 5100-at.

A rozsnyói kórházban eddig több mint 250 alkalmazott kapta meg a vakcinát.