2023. november 23., 15:15

Megjött a tél? Hétvégén akár 20 cm hó is lehullhat

Alaposan lehűlhet Szlovákiában a levegő, a meteorológusok hétvégére havat jósolnak - számol be róla a tvnoviny.sk

havazás
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

Csütörtökön még viszonylag jó lesz az idő, a hőmérséklet -1 és 4 Celsius-fok között alakul. A változás péntektől következik be, az ország délkeleti részére megérkezhet a hidegfront, egyes területeken akár sűrű havazás is előfordulhat.

Több helyen felhős és borult lesz az égbolt, délutántól északon változóan, többnyire erősen felhős lesz az ég.

Eső, zápor is előfordulhat a 900 méter feletti területeken, néhol napközben pedig havazás is előfordulhat 400 méter felett.

A legmagasabb nappali hőmérséklet öt és tíz Celsius-fok között fog alakulni.

Az ország nagy részén havazásra, hózáporra lehet számítani, a síkvidéken helyenként vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A hőmérséklet 5 és 10, az ország északi részén pedig 1 és 5 Celsius-fok között fog ingadozni. A lehűlés délutánra várható.

Szombattól az ország északi területére hideg sarki levegő érkezik.

Az ország nagy részén havazás, hózápor várható, a síkvidéken helyenként vegyes csapadék is előfordulhat.

Északon tartósabb havazás is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nulla és öt, Zsolna megyében, az Ólublói (Stará Ľubovňa) és a Kézsmárki járásban pedig -3 Celsius-fokra is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Szombaton az ország különböző területein havazásra lehet számítani, estére északon akár 10 cm, a hegyekben pedig 20 cm hó is lehullhat.

A tvnoviny.sk információi szerint vasárnap sem hagy alább a havazás, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és 3, északon pedig -6 és -3 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.