2023. november 20., 11:34

Megint meghosszabbította a kormány az ellenőrzést a szlovák-magyar határon

Ismét meghosszabbította a szlovák kormány a még október elején  bevezetett ideiglenes ellenőrzést a szlovák-magyar határon – számolt be a TASR a kabinet hétfői döntéséről.

 

határellenőrzés
Fotó: TASR

A hosszabbítást mostani döntésével december 23-ig terjesztette ki a kormány, amely még október 5-én vezetett be ideiglenes határ ellenőrzést a szlovák-magyar határon. Akkor a döntésre egy nappal azután került sor, hogy Csehország, Ausztria és Lengyelország is ellenőrzést vezettek be szlovák határaikon.

A határellenőrzés célja a hosszabbítás javaslatát előterjesztő belügyminisztérium közlése szerint a következő időszakban is az lesz, hogy minél kevesebb illegális migráns érkezzen az országba, s így kiszűrjék a közrendet és az állambiztonságot veszélyeztető tényezőket. Az ellenőrzésekre ugyanúgy mint eddig, a határ teljes hosszán kerül majd sor.

A mostani és az előző hasonló javaslatokat előterjesztő szlovák belügyi tárca szerint az októberben bevezetett határ ellenőrzések „teljesítik a hozzájuk fűzött reményeket” mivel csökkent az elfogott a tiltott határátlépéssel próbálkozó s aközben elfogott illegális migránsok száma.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.