2023. április 27., 15:11

Megállapodtak a rimaszombati ipari park első beruházójával, 110 millió eurós beruházás jöhet

Egy új üzem létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást kötöttek Rimaszombatban a szlovák kormány képviselői a német Winkelmann elektrotechnikai vállalattal. 

Winkelmann Heger Hirman megállapodás Rimaszombatban
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

Mint az korábbról ismert a német cég az állami támogatással épülő rimaszombati ipari parkban telepedhet le, ahol több mint 480 munkahely létrehozását tervezik. 

A megállapodást csütörtökön a rimaszombati városi hivatalban Eduard Heger megbízott miniszterelnök és Karel Hirman gazdasági miniszter, valamint a német céget irányító Heinrich Winkelmann írta alá, majd közös sajtótájékoztatót is tartottak. 

Elhangzott, hogy a nagyjából

110 millió eurós beruházás első körben mintegy 450 munkahelyet teremtene, majd a továbbiakban akár ezer főt is alkalmaznának a hőszivattyúkat és azok alkatrészeit gyártó üzemben. Az üzem megnyitását 2025-re tervezik. 

Halász Attila, Rimaszombat alpolgármestere közölte, hogy nagy napot írhatunk ma Rimaszombatban, hisz egy 110 milliós gazdasági fejlesztés jön Gömörbe.

Ez nagyon nagy siker a városnak. Reméljük, hogy a beruházás további beruházásokat is kapcsol majd magához, s nem csak 450 ember fog munkát kapni, hanem a vállalkozói szféra is erősödhet a következőekben"

– tette hozzá a Szövetség rimaszombati járási elnöke.

A 84 hektáros stratégiai ipari park Rimaszombattól északra jön létre, Szabadka városrész és Kelecsény között, az I/16-os és az I/72-es út kereszteződésénél. Az ipari park megépítéséről szóló szerződést még 2021 februárjában írták alá, a dolog szépséghibája viszont, hogy azóta semmi sem történt a kijelölt területen. 

Eduard Heger megbízott kormányfő csütörtökön több települést is felkeresett Közép-Szlovákia déli régiójában. Losoncon diákokkal beszélgetett a kormány és a parlament működéséről, majd Osgyánban megtekintette a Poltár és Rimaszombat között épülő kerékpárutat. Rimaszombatban munkaértekezleten és sajtótájékoztatón vett részt, majd ezt követően a jolsvai magnezitüzemet látogatta meg a kormányfő.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.